Allt om glass

SIA Glass har i fem decennier strävat efter att göra så god glass som möjligt. På vägen har vi lärt oss att glass ska göras på färsk grädde och att sorbet ska göras utan mjölk och fett – Med äkta råvaror. Vår filosofi har uppenbarligen fallit svenska folket i smaken, bokstavligen. För dig som inte kan få nog av glass har vi samlat lite extra topping på den här sidan.

Hur gör man glass? Vilken är den bästa skopningstekniken? När byggdes den första glassmaskinen? Var hittar jag närmaste glassbar i landet? Här hittar du all glassnyttig information du kan tänka dig. Som topping på struten serverar vi tävlingar och annat kul. Mycket nöje!Svensk Glassbarsguide

Svensk Glassbarsguide är SIA Glass present till alla glassugna svenskar ute i landet som snabbt och lätt behöver ta reda på var närmaste glassbar som serverar vår goda skopglass finns. I Svensk Glassbarsguide kan du söka på ort, län eller namnet på glassbaren om du kan det. Du ser genast resultat på såväl karta som satellitbild.
Gå till glassbarsguiden »Provsmaka glass
Glass är ett av livets njutningsmedel som passar lika bra som desseri i en perfekt middag som på stranden eller i soffan. Vet du också att det är riktigt kul att arrangera en provsmakning med dina vänner eller familjen? Sommelier Johan Blanche guidar dig till den ädla konsten att provsmaka glass. Samla dina glassvänner och låt smaklökarna leda dig fram till din nya glassfavorit.
Provsmaka glass »Glassar vi minns
Minns du Snurretopp, struten Hurtig eller Golden Ice? I vår retroavdelning minns vi tider som flytt. Men en sak är säker: God glass går aldrig ur tiden!
Glassar vi minns »