Glass tål att provsmakas!

Att provsmaka glass av hög kvalitet är lika naturligt som att prova vin, olivolja eller choklad. Det handlar om samma omsorg av råvarorna för att ge njutning. Samla dina vänner och låt smaklökarna leda dig fram till din nya glassfavorit

SIA Glass har tagit fram ett smakprotokoll som du och dina vänner kan använda när ni provsmakar glass. Klicka på länken nedan så laddar du ner en pdf i utskriftsvänligt format. Lycka till!

Protokoll för provsmakning av glass


Att tänka på när du provar glass:

Temperaturen bör inte vara för kall. Ca -15° C är optimalt eller låt glassen stå framme i rumstemperatur i ca 15 minuter.

Blanda inte olika smaker på samma tallrik.

Använd gärna en ”renare” mellan glassarna som t ex ett syrligt äpple.

Glass är så mycket mer än bara smak, missa inte att tänka på utseende och känslan i munnen

I vilket sammanhang ska glassen användas? Ibland fungerar fräscha sorbeter bättre och i andra sammanhang en krämig gräddglass.