SIA Glass - med hjärtat i halländska Slöinge

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs enbart glass av svensk färsk grädde och äkta råvaror. 

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag. Glassmejeriet startade 1961 och huvudkontoret ligger i Slöinge. En naturskön del av södra Halland, mellan Falkenberg och Halmstad med Suseån som rinner igenom det rika kulturlandskapet.


Vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter och choklad. Idag kommer 90 % av våra råvaror från Sverige. 


Grädde direkt från svenska gårdar

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vi är också den enda rikstäckande glassleverantören som har egna mjölkkor. På Berte Gård i halländska Slöinge har vi lyxen att ha 240 egna kor. Förutom att vi tar mjölk från vår egna gård hämtar vi även mjölk direkt från 3 gårdar i trakterna kring Linköping. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. Det kan man kalla svenskproducerad glass!


Vår affärsidé

SIA Glass AB utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Våra produkter ska tillverkas av råvaror med hög kvalitet och vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter, choklad och havre.