Skriv din egna kommentar
Lägg till kommentar
Avbryt
Namn: obligatoriskt
Epost: obligatoriskt (visas inte för andra)
Länk:
Kommentar:
{blog:message/}
Mangosorbet

Knäckglass

med äppelkompott
Betygsätt receptet:
Dela receptet till:
Skriv ut:
Recept skapat av: Mattias Svensson

Ingredienser:

För ca 10 personer


Äppelkompott:
4 äpplen
0,75 dl råsocker
1 dl vatten
1 kanelstång


Kolasås:
1 burk kondenserad mjölk


1,5 l SIA Glass Knäck

Kakor, t ex drömmar

Gör så här:

Äppelkompott:
Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med råsocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.


Kolasås:
Ställ den oöppnade burken i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sedan sjuda cirka 4 timmar. Låt burken svalna och öppna den sedan. Häll ner i en skål och späd med mjölk till önskad konsistens.


Servering:
Äppelkompott i botten, skeda upp glass efter behag, till sätt grovsmulade kaksmulor t ex drömmar. Avsluta med Knäckglass, kolasås och ev grädde.

Kommentarer

Skriv egen kommentar