heja-sverige-ko_header.jpg

Heja Sverige och svensk glass från Slöinge

Vi vill fira svensktillverkat, lokala råvaror och givetvis den svenska sommaren med både EM och OS-fest. Nu mer än någonsin behöver vi göra just det. För vi alla behöver lite andrum och lite glassglädje i livet!

När du vill ha gräddglass

gjord på svensk färsk grädde från lokala gårdar

I glassfabriken i Slöinge görs all gräddglass av svensk färsk grädde. För att säkerställa det samarbetar vi med 3 gårdar. Förutom vår egen Berte Gård, med 240 kor, samarbetar vi även med Hagelsrums Gård i Småland och Gammalstorps Gård i Östergötland. För att kunna tillgodose behovet köps resterande grädde från Gäsene Mejeri – Sveriges minsta mejeriförening.

och massor av svenska råvaror

Vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter och choklad och med hög andel svenska råvaror. Svenska råvaror gör inte bara glassen extra god utan gynnar även våra svenska bönder. Vi lever på landet här i Slöinge, naturligt och nära jordbruket. Därför känns det som en självklarhet att hela tiden sträva efter en så hög andel svenska råvaror som möjligt.

finns SIA Glass

SIA Glass är ett familjeföretag med hjärtat i halländska Slöinge. Vi tillhör Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. Har man drivit företag i 450 år så vet man hur viktigt det är att värna om nästa generation och bidra till en hållbar värld – det är en del av vårt dagliga arbete och något vi är mycket stolta över.

Heja Sverige - När livet leker

När du är laddad. När du kolhydrat laddar. När någon gjort en strut. När någon annan gjort en balja. När ingen filmar. När du tar en kula för laget. När laget går före jaget. När du är ett fan av svensk gräddglass. Eller när som helst när livet leker, finns SIA Glass.

Ladda upp med en Heja Sverige-strut!

Kula upp Vår finaste Vanilj och Vår finaste Lemoncurd i en strut.
Fyll på med grädde, strössel i gult och blått samt en Sverige-flagga.

Egna gårdar - När livet leker

Producerad i Sverige - När livet leker