HAZELNUT på tarte tatin

Hazelnut

på Tarte tatin

Betygsätt receptet:

Dela receptet:

Skriv ut:

print-icon

Skapat av:
SIA Glass

Du behöver:

För 4 personer

4 st äpplen
1 dl socker
50 g smör
4 st smördegsplattor
0,75 l HAZELNUT
1 dl hasselnötter

Gör så här:

Skala, dela och kärna ur äpplena och skär i klyftor. 

Karamellisera sockret med  tills det har fått en ljusbrun färg. Tillsätt därefter smöret som är skuret i tärningar och rör ihop till en härlig kolakonsistens. 

Häll en matsked i varje form och lägg sedan i äpplet och täck över med smördegsplattan. Grädda i ugn i 200º ca 15 minuter.

Toppa med en kula HAZELNUT i varje form och avsluta med hackade hasselnötter.

Glass i receptet

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube