Vår finaste RubyChoklad & Bär med mandelkaka

Fira festligt med en vacker dessert!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

RubyChoklad-&-Bär-med-mandelkaka,-rostad-vit-choklad-och-jordgubbar.jpg

Du behöver:

Mandelkaka
4 st ägg
2 ½ dl strösocker 
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
200 g smält smör 
75 g mandelmassa
1 st citron 

1 paket RubyChoklad & Bär
2 dl vispgrädde 
100 g jordgubbar 
100 g vit Choklad 

Glass som används:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggvispet. Smält smöret och blanda i det. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, blanda ner i smeten. Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten.
  4. Klä en ugnsform (ca 15 x 20 cm) med bakplåtspapper och häll över smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 C 25 min, testa att kakan är klar med en sticka. Låt svalna.
  6. Riv chokladen grovt på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 170 C i cirka 5 min tills den blivit gyllene.
  7. Dela jordgubbarna, vispa grädden och stansa ut runda former av kakan med hjälp av ett glas. Hit fram kan du förbereda.
  8. Vid servering: Bygg desserten med mandelkakan i botten, dekorera med jordgubbarna och spritsa grädden runt. Toppa mandelkakan med Vår finaste RubyChoklad & Bär och strössla över den rostade vita chokladen.