Salt Karamellglass, kola och popcorn

Salt karamellglass med en underbar blandning av sötma och sälta, tillsammans med en krämig och fyllig kolasås som smälter i munnen. För att göra det hela ännu bättre, lägg till nypoppade och krispiga popcorn.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Vår finaste Salt Karamell med kola och popcorn

Du behöver:

För 4 personer

1 paket Vår finaste Salt Karamell
4 dl popcorn
2 ½ dl grädde
½ dl sirap
3 msk socker
1 msk smör
1 dl pekannötter

Glass som används:

Gör så här

  1. Poppa eller köp popcorn.
  2. Hacka pekannötterna.
  3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter.
  4. Rör ner smöret och nötterna och låt svalna.
  5. Skopa upp glassen på ett fat, toppa med popcorn och ringla över kolasåsen.