Vårdessert i havreflarnsskål

Vårdessert

i havreflarnsskål

Betygsätt receptet:

Dela receptet:

Skriv ut:

print-icon

Skapat av:
SIA Glass

Du behöver:

För 4 personer

0,5 l Gräddglass CitronIngefära
1 dl hackad syltad ingefära

Havreflarn
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl rårörsocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

violer till servering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ner ingredienserna till havreflarnen och blanda till en smet.

Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka fem minuter.

Lossa flarnen på en gång från plåten och böj dem över en liten skål med fin form.

Låt svalna och fyll korgarna med varsin kula Gräddglass CitronIngefära samt hackad, syltad ingefära för extra sting. Dekorera slutligen med några violer.

 

Glass i receptet

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube