WALNUT med drottningkräm

Walnut

med drottningkräm

Betygsätt receptet:

Dela receptet:

Skriv ut:

print-icon

Skapat av:
Stefan Holmström

Du behöver:

För 4 personer

0,75 l WALNUT
2,5 dl vatten
1 dl vitt vin
0,5 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 msk potatismjöl
5 dl blandade bär; hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär

Gör så här:

Blanda vatten, vin, muscovadosocker, strösocker och vanilj. Låt koka tills det smakar fylligt och red av till en lätt krämkonsistens. Låt svalna.

Ta fram de frysta bären (dela jordgubbarna om de är stora) och rör ned dem i krämen. Bären tinar i krämen på ca 10 min.

Skopa upp glassen och servera med krämen.

Tips! Vinet kan bytas ut mot 1 msk vitvinsvinäger.

Glass i receptet

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube