Skriv din egna kommentar
Lägg till kommentar
Avbryt
Namn: obligatoriskt
Epost: obligatoriskt (visas inte för andra)
Länk:
Kommentar:
{blog:message/}
ÄppleKanelglass

Ägglikörsglass

med inkokta körsbär
Betygsätt receptet:
Dela receptet till:
Skriv ut:
Recept skapat av: Stefan Holmström

Ingredienser:

För 4 personer


40 st. körsbär el. bigarråer


Sockerlag till inkokning:
4 dl vatten
2,5 dl strösocker
citronskalsrasp av 1 st citron


Pumpakärnor
1 dl pumpakärnor
3 msk strösocker
1 msk mild rapsolja


Ägglikörglass

Gör så här:

Skölj körsbären väl. Koka sockerlagen till den blir simmig. Vänd ner körsbären och koka upp.

Hetta upp en väl rengjord stekpanna, tag i 1 msk lätt rapsolja, häll i 1 dl pumpakärnor och rosta dem 1 min, tillsätt 3 msk strösocker och skaka om ordentligt, häll upp på ett hushållspapper. Lägg upp glass och körsbär på fat. Överbliven lag ringlas över desserten vid serveringen.

Kommentarer

Skriv egen kommentar