Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass

En svensk efterrättsklassiker där den krämiga vaniljglassen varsamt får smälta i den ljumna nyponsoppan. Magiskt gott!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass.jpg

Du behöver:

1 förpackning Vanilj 1,5 liter
mandelbiskvier 
nyponsoppa (pulver) eller gör egen
Mandelbiskvier
100 g mandelmassa
1 dl socker
1 äggvita
Nyponsoppa
1 dl 
nyponskalsmjöl
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
10 dl vatten
 

Glass som används:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmassa och strösocker. Tillsätt äggvitorna och bland tills det blir klumpfritt.
  3. Lägg små klickar med en tesked på en plåt med papper. Grädda på 180 grader i cirka 5 - 8 minuter.
  4. Väljer du färdigt pulver, så kokar du nyponsoppan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör du egen blandar du nyponskalsmjöl, potatismjöl och socker i en kastrull. Vispa i vattnet och koka upp under vispning. 
  5. Servera ljummen nyponsoppan med vaniljglass och hembakade mandelbiskvier.