Mjuk pepparkaka med vaniljglass och lingon

Saftig mjuk pepparkaka toppad med len vaniljglass och syrliga lingon. Perfekt som adventsfika!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
SIA Glass

Mjuk pepparkaka med vaniljglass och lingon

Ingredienser:

För ca 8 personer

Mjuk pepparkaka
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
1,5 dl fet filmjölk eller gräddfil 
1,5 dl lingonsylt

1 burk Vaniljglass 1,5 liter
lingon (att toppa med)

Glass som används:

Gör så här

  1. Smörj en brödform.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  4. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, kanel, ingefära och kardemumma i en bunke.
  5. Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 2-3 minuter.
  6. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och socker. Blanda sedan fil, lingon och det smälta smöret för sig och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i en smord form. Grädda i ugn ca 35-40 minuter. Låt svalna.
  8. Skär kakan i bitar och toppa med 2 kulor vaniljglass och lingon.

Mer recept