SIA Glass lanserar Finaste

Sommarbär, Pistage, Mandel och Chokladkaka – det är smakerna när SIA Glass introducerar sin nya serie Finaste: glasspinnar gjorda för att tilltala alla sinnen med generöst med noga utvalda råvaror, omslutna av den svenska färska grädden som är SIA Glass signum.

Du hittar Finaste pinnarna hos Preem samt utvalda ICA, Hemköp, Tempo och SIA Glass återförsäljare.

Finaste Mandel

Tänk dig krämig vaniljglass gjord på svensk färsk grädde, doppad i len mjölkchoklad med rostad hackad mandel för extra crunch. Där har du receptet på en riktigt fin stund.

Finaste Sommarbär

Somrig jordgubbsglass gjord på svensk färsk grädde och slingor av svartvinbärjordgubbsås. Allt doppad i vit choklad med krispiga jordgubbsbitar. Den perfekta kombinationen av söta och syrliga smaker.

Finaste Pistage

Len pistageglass gjord på svensk färsk grädde med slingor av smarrig pistagekräm och dopp med rostad hackad pistagemandel. Extra mycket njutning helt enkelt.

Finaste Chokladkaka

Är du en chokladfantast? Då kommer du att älska den här. Fyllig chokladglass gjord på svensk färsk grädde med chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.

Toppbetyg för Finaste!

 

SIA Glass - Sveriges godaste glass

Sveriges

På SIA Glass producerar vi all vår glass i Sverige. Det gör oss unika och är en kvalitetsbärare och ett engagemang för svenskt hantverk som genomsyrar varje steg av vår glassframställning.

I en tid där globalisering och internationell produktion är vanligt förekommande, väljer vi med omsorg att hålla hela tillverkningsprocessen inom landets gränser.

Att producera all vår glass i Sverige ger oss möjligheten att ha kontroll över varje ingrediens och varje moment i tillverkningsprocessen. Det handlar om att säkerställa högsta kvalitet och att vara nära de råvaror vi använder. Vi hämtar vår färska grädde från svenska gårdar, inklusive vår egen Berte Gård, där vi har lyxen att ha 250 egna kor.

Genom att vara den enda rikstäckande glassleverantören som kan Från Sverige-märka våra produkter svarar vi på behovet hos 80% av Sveriges befolkning som anser att det är viktigt att glassen de köper är ursprungsmärkt.*

*Undersökning utförd av Kantar Sifo okt 2023 på uppdrag av SIA Glass. 1400 personer har intervjuats i Sverige.

Godaste

Gissa om vi blev stolta när vi fick svaret på frågan ”Vilket svenskt varumärke gör Sveriges godaste glass”?* En ära som vi bär med stolthet. För oss sträcker sig begreppet "god" långt bortom bara smak; det omfattar hela upplevelsen. Vi söker ständigt efter smarta lösningar för att inte bara tillfredsställa smaklökarna direkt utan också för att efterlämna en god eftersmak.

För oss är det självklart att glädjen hos våra kor, som ger den underbara grädden, smittar av sig på smaken. Dessutom har vi sedan länge insett att glassproduktion inte behöver kompromissa med hållbarhet.

Vi är dedikerade till att fortsätta vara Sveriges godaste glass. En utmaning vi tar på största allvar.

*Undersökning utförd av YouGov nov 2023 (se nedan).

Glass

Vi tycker att jobba med glass är det bästa som finns! Hantverket. Råvarorna. Smakerna. Och inte minst alla ni härliga människor som delar vår passion.

För oss är det en självklarhet att erbjuda glassalternativ för alla, vilket inkluderar variationer som laktosfria, utan tillsatt socker och veganska alternativ, utan att kompromissa med den goda smaken som är vår signatur.

Det är denna kombination av passion, äkthet och tillgänglighet som driver oss att skapa glassupplevelser som inte bara smakar gott utan också inkluderar alla i glädjen av att njuta av Sveriges godaste glass.

Glassundersökning

Bakom Finaste-familjen finns hantverket och omsorgen om råvaror som krävs för att göra den godaste glassen. Men att tycka man är godast är bra – att ha fakta på bordet är ännu bättre. SIA Glass gav därför undersökningsföretaget YouGov i uppdrag att fråga Sveriges befolkning vilket glassvarumärke som de anser gör Sveriges godaste glass? Svaret hittar ni här:

 

Fråga: Vilket svenskt glassvarumärke tillverkar Sveriges godaste glass, enligt dig?
Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 17-20 nov gjordes sammanlagt 1004 intervjuer via Internet med ett statistiskt urval av svenskar över 18 år.