Berte Gård.jpg

En glass att lita på

SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar, mjölkstinna kor och de gröna kullarna runt Susedalen.

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor från 1569. SIA Glass har ”bara” funnits sedan 1961, men i generna och erfarenhetsbanken finns 450 år av närproducerade, högkvalitativa livsmedel. Allt började 1569 då nuvarande ägarnas anfäder tog över driften av Berte Qvarn i Slöinge, Halland, och har sedan fortsatt i 14 generationer.

Alltid svensk färsk grädde

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs glass av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive vår egen Berte Gård, där vi har lyxen att ha 240 egna kor. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. För att kunna tillgodose behovet köper vi även grädde från Gäsene Mejeri – Sveriges minsta mejeriförening. 

Svenska råvaror

Vi vill vara en förebild och använder företrädesvis närproducerade svenska råvaror, såsom färsk grädde, mjölk, och bär i första hand. Som självständig svensk livsmedelsproducent kan vi själva påverka hela ledet, från inköp av svenska råvaror till produktion och distribution

”Från Sverige” är en bransch-gemensam märkning och ett sätt för oss att garantera ursprunget. Produkter med denna märkning innehåller minst 75 % svenska råvaror, 100 % svensk mejeriråvara och är producerad i Sverige. 

Alltid tillverkad i Sverige

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vårt glassmejeri ligger i Slöinge. En naturskön del av södra Halland, mellan Falkenberg och Halmstad med Suseån som rinner igenom det rika kulturlandskapet.

Hållbara råvaror och förpackningar

All kakaoråvara i våra produkter är Cocoa Horizons-certifierad. Cocoa Horizons är en icke vinstdriven stiftelse vars uppdrag är att förbättra kakaoodlarnas levnadsvillkor och säkra en hållbar kakaoproduktion för framtiden. Läs mer på www.cocoahorizons.org

Som en naturlig del i SIA Glass miljöstrategi att minska växthusgasutsläpp från bl a förpackningar lanserar vi en pappersförpackning i vårt Ekologiska och Laktosfria butikssortiment. Den nya burken består till största delen av förnybar råvara och minskar vår klimatpåverkan med 50% koldioxidbelastning jämfört med den tidigare förpackningen. Burken sorteras som papp i återvinningen.

Även i glassbarerna vill vi göra vad vi kan gällande engångsartiklar. Vi byter därför till träskedar samt nedbrytningsbara och komposterbara bägare.

Vår affärsidé

SIA Glass AB utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Våra produkter ska tillverkas av råvaror med hög kvalitet och vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter, choklad och havre.

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube