IMG_9209.JPG

En glass att lita på

SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar, mjölkstinna kor och de gröna kullarna runt Susedalen.

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag från 1569. Glassmejeriet startade 1961 och huvudkontoret ligger i Slöinge. En naturskön del av södra Halland, mellan Falkenberg och Halmstad med Suseån som rinner igenom det rika kulturlandskapet.

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs enbart glass av svensk färsk grädde och äkta råvaror. Vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter och choklad. Idag kommer 90 % av våra råvaror från Sverige. 

Grädde direkt från svenska gårdar

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vi är också den enda rikstäckande glassleverantören som har egna mjölkkor. På Berte Gård i halländska Slöinge har vi lyxen att ha 240 egna kor. Förutom att vi tar mjölk från vår egna gård hämtar vi även mjölk direkt från 3 gårdar i trakterna kring Linköping. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. Det kan man kalla svenskproducerad glass!

Företagsgruppen

SIA Glass är en del av Bertegruppen, Sveriges äldsta familjeföretag med anor från 1569, då anfäder till familjen Stenström drev kvarnen. Idag är 13:e generationen Stenström styrelseordförande i koncernen, 14:e generationen jobbar i företaget och är förälder till 15:e generationen. Företagsgruppen består av Berte Qvarn, SIA Glass, Berte Gård, BERTEBOS Stiftelse och Berte Museum.

Bertegruppen ägs till 70 procent av familjen Stenström och till 30 procent av BERTEBOS stiftelse.

Läs mer om Bertegruppen

 

Berte Qvarn AB

Det är med kärlek till arvet och genuin omsorg om kvalitet och miljö som vi driver en av Europas modernaste kvarnar. Genom århundrande har familjen Stenström byggt upp den verksamhet som idag är hjärtat i Sveriges äldsta familjeföretag. Qvarnverksamheten är i dag en av landets modernaste.

Mer info om Berte Qvarn

Berte Gård AB

Till Berte Qvarn har i alla tider hört ett lantbruk, även detta drivs fortfarande av familjen Stenström. Berte Gård är idag ett eget bolag  och ligger på Vastad, ett par kilometer från gården intill Berte Qvarn. En toppmodern anläggning med lösdrift och mjölkrobotar Mjölkproduktionen utgörs av 240 kor och lika många ungdjur och kalvar..

Mer info om Berte Gård

BERTEBOS Stiftelse

Stiftelsen instiftades 1994 av Olof och Brita Stenström. Den har till ändamål att främja undervisning och vetenskaplig forskning inom jordbruk, livsmedel och ekologi. Ett antal forskare har, genom BERTEBOS Pris och andra stipendier, givits möjlighet att fortsätta sina viktiga forskningsarbeten inom området jordbruk och livsmedel.

Berte Museum

Berte Museum ‑ Livet på landet, är ett nostalgimuseum som visar livet på landet i olika utställningar. Här kan du vandra runt bland allehanda jordbruksmaskiner, handredskap och traktorer. I uppbyggda miljöer kan du bekanta dig med olika hantverksmiljöer, lanthandel och skola.

Mer info om Berte Museum

Vår affärsidé

SIA Glass AB utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Våra produkter ska tillverkas av råvaror med hög kvalitet och vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter, choklad och havre.

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube