IMG_9209.JPG

En glass att lita på

SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar, mjölkstinna kor och de gröna kullarna runt Susedalen.

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor från 1569. SIA Glass har ”bara” funnits sedan 1961, men i generna och erfarenhetsbanken finns 450 år av närproducerade, högkvalitativa livsmedel. Allt började 1569 då nuvarande ägarnas anfäder tog över driften av Berte Qvarn i Slöinge, Halland, och har sedan fortsatt i 14 generationer.

Alltid färsk svensk grädde

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs enbart glass av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive vår egen Berte Gård, där vi har lyxen att ha 240 egna kor. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god.

90 % svenska råvaror

Vi vill vara en förebild och använder närproducerade svenska råvaror, såsom färsk grädde, mjölk, och bär i första hand. Idag kommer 90 % av våra råvaror från Sverige.

Tillverkad i Slöinge

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vårt glassmejeri ligger i Slöinge. En naturskön del av södra Halland, mellan Falkenberg och Halmstad med Suseån som rinner igenom det rika kulturlandskapet.

Vår affärsidé

SIA Glass AB utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Våra produkter ska tillverkas av råvaror med hög kvalitet och vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter, choklad och havre.

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube