IMG_9209.JPG

En glass att lita på

SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar, mjölkstinna kor och de gröna kullarna runt Susedalen.

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag från 1569. Glassmejeriet startade 1961 och huvudkontoret ligger i Slöinge. En naturskön del av södra Halland, mellan Falkenberg och Halmstad med Suseån som rinner igenom det rika kulturlandskapet.

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs enbart glass av svensk färsk grädde och äkta råvaror. Vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter och choklad. Idag kommer 90 % av våra råvaror från Sverige. 

Grädde direkt från svenska gårdar

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vi är också den enda rikstäckande glassleverantören som har egna mjölkkor. På Berte Gård i halländska Slöinge har vi lyxen att ha 240 egna kor. Förutom att vi tar mjölk från vår egna gård hämtar vi även mjölk direkt från 3 gårdar i trakterna kring Linköping. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. Det kan man kalla svenskproducerad glass!

Företagsgruppen

SIA Glass är en del av Bertekoncernen, Sveriges äldsta familjeföretag, med anor från 1569. Bertegruppen ägs till 70% av Familjen Stenström och stiftelsen som skapats av Olof Stenström äger 30%.

 

BERTEBOS Stiftelse

BERTEBOS Stiftelse instiftades 1994 av Olof och Brita Stenström. Den har till ändamål att främja undervisning och vetenskaplig forskning inom livsmedelssektorn. Vartannat år delas BERTEBOS Price ut av den Kungliga skogs- och lantbruksakademin ut.

Berte Gård AB

Lantbruket har av tradition alltid hört till kvarnen. I dag ligger det fristående som systerbolag i företagsgruppen och har ca 240 mjölkkor och lika många ungdjur och kalvar. VD för Berte Gård är Henrik Stenström.

Berte Qvarn AB

Berte Qvarn är Sveriges äldsta familjeföretag med rötter i medeltiden och är i dag en av landets modernaste kvarnar. Johan Bäcklund är VD.

Vår affärsidé

SIA Glass AB utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Våra produkter ska tillverkas av råvaror med hög kvalitet och vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter, choklad och havre.

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube