Höstbilder Berte Gård 104.jpg

En glass att lita på

Vår glassfabrik ligger i Slöinge, en naturskön del av södra Halland. Det är här våra kor betar. Det är här vi utvecklar och tillverkar vår glass. Det är här vår själ och historia finns. Alltid med smak och njutning i fokus.

Alltid svensk färsk grädde

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Här framställs glass av färsk grädde från svenska gårdar, inklusive vår egen Berte Gård, där vi har lyxen att ha 250 egna kor. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. För att kunna tillgodose behovet köper vi även grädde från Gäsene Mejeri – Sveriges minsta mejeriförening.

Alltid tillverkad i Sverige 

Vi är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vårt glassmejeri ligger i Slöinge, en naturskön del av södra Halland. Det är här våra kor betar. Det är här vi utvecklar och tillverkar vår glass. Det är här vår själ och historia finns.

Hållbara råvaror

Vi använder företrädesvis närproducerade svenska råvaror, såsom färsk grädde, mjölk och bär. Som självständig svensk livsmedelsproducent kan vi själva påverka hela ledet, från inköp av svenska råvaror till produktion och distribution.

Våra märkningar

Vårt sortiment med veganska produkter märker vi med vår egna vegansymbol. Våra krav för denna märkning är att produkterna inte har animaliskt ursprung. Glass märkt med symbolen kan dock innehålla spår av mjölk då produkterna producerats i samma anläggning som vårt övriga sortiment. Vår sorbet i 0,5 och 5 l är däremot helt mjölkfria.

”Från Sverige” är en bransch-gemensam märkning och ett sätt för oss att garantera ursprunget. Produkter med denna märkning innehåller minst 75% svenska råvaror, 100% svensk mejeriråvara och är producerad i Sverige.

EU ekologiskt är en certifiering och märkning som visar att produkten är odlad eller tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion. För bearbetade produkter (som glass) innebär det att minst 95% av ingredienserna är odlade ekologiskt.

All kakaoråvara i våra produkter är Rainforest Alliance-certifierad.
Rainforest Alliance är en ideell organisation som arbetar för att
bevara biologisk mångfald, främja hållbarhet i miljön samt förbättra livskvaliteten för människor som är beroende av skoga och jordbruk. Läs mer på rainforest-alliance.org