Berte Gård.jpg

En glass att lita på

SIA Glass är en produkt av både arv och miljö. Arvet är generationer av mjölnare, lantbrukare, entreprenörer och samhällsbyggare. Miljön är Slöinge i Halland: bördiga spannmålsfält, Suseåns forsar och de gröna kullarna runt Susedalen. Det är här våra kor betar. Det är här vi utvecklar och tillverkar vår glass. Det är här vår själ och historia finns.

Alltid svensk färsk grädde

SIA Glass har en företagsfilosofi som du inte hittar hos någon annan glasstillverkare i Sverige. Vi gör alltid vår gräddglass av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive vår Berte Gård, där vi har lyxen att ha 240 egna kor. Denna mjölk ger oss den härligt färska grädden som gör vår glass så god. För att kunna tillgodose behovet köper vi även grädde från Gäsene Mejeri – Sveriges minsta mejeriförening. 

Alltid tillverkad i Sverige

Vi är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. Vårt glassmejeri och kontor ligger i Slöinge, en naturskön del av södra Halland. 

Alltid fri från palmolja

Från och med 1 januari 2020 är hela vårt sortiment palmoljefritt. Vi har dock aldrig haft palmolja i själva glassen, arbetet har varit att ersätta tillbehör i glassen som innehållit palmolja, exempelvis maränger och chokladdopp.

Hållbara råvaror och förpackningar

Vi väljer företrädesvis produkter från naturens eget skafferi såsom färsk grädde, mjölk, bär, nötter och choklad och med hög andel svenska råvaror. Som självständig svensk livsmedelsproducent kan vi själva påverka hela ledet, från inköp av svenska råvaror till produktion och distribution.

Som en naturlig del i SIA Glass miljöstrategi att minska växthusgasutsläpp från bl a förpackningar lanserar vi en pappersförpackning i vårt ekologiska och laktosfria butikssortiment. Den nya burken består till största delen av förnybar råvara och minskar vår klimatpåverkan med 50% koldioxidbelastning jämfört med den tidigare förpackningen. Burken sorteras som papp i återvinningen.

Även i glassbarerna vill vi göra vad vi kan gällande engångsartiklar. Vi har därför valt att byta till träskedar samt hållbara pappersbägare tillverkade av FSC-märkt papper och grön PE, baserad på 100% förnybara råvaror.

Våra märkningar

”Från Sverige” är en bransch-gemensam märkning och ett sätt för oss att garantera ursprunget. Produkter med denna märkning innehåller minst 75% svenska råvaror, 100% svensk mejeriråvara och är producerad i Sverige. 

Läs mer på fransverige.se

All kakaoråvara i våra produkter är Cocoa Horizons-certifierad. Cocoa Horizons är en icke vinstdriven stiftelse vars uppdrag är att förbättra kakaoodlarnas levnadsvillkor och säkra en hållbar kakaoproduktion för framtiden.

Läs mer på cocoahorizons.org

EU ekologiskt är en certifiering och märkning som visar att produkten är odlad eller tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion. För bearbetade produkter (som glass) innebär det att minst 95% av ingredienserna är odlade ekologiskt. 

Läs mer om standarden för EU-ekologisk här

Vårt sortiment med veganska produkter märker vi med vår egna vegansymbol. Våra egna krav för denna märkning är att produkterna skall produceras i den mjölfria mixen och vara fri från spår av mjölk och soja samt inte ha animaliskt ursprung.

Följ oss på sociala medier:

Instagram Facebook Youtube