Sia_00002.jpg

Jobba hos oss

Vad kan vi locka dig med?

God glass i stora lass - Naturligtvis! Glada och trevliga kollegor i ett familjärt företag med stort hjärta där vi tar hand om varandra. Vi ser till helheten och vill att livspuzzlet ska fungera för våra anställda. Allt i ett företag som ingår i Bertegruppen AB med anor sedan 1569.

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Vi odlar vår framtid genom att värna om det som skapat vår framgång: livskraftiga jordar, bra råvaror, kunniga medarbetare och hållbar lönsamhet.

Generationer av tyckanden och misslyckanden, gemenskapen i byggdes och lärdomar från hela världen har tagit oss hela vägen hit. Vi tror att det är samma recept som tar oss vidare 450 år till.

Lediga tjänster

Materialavropare

Just nu söker vi en vikarierande materialavropare som ansvarar för det totala varuflödet vilket innebär prognoshantering, orderläggning och leverensbevakning.

Om tjänsten 
Rollen innebär ett nära samarbete och löpande avstämning med produktionsplaneringen samt externa leverantörer där du ansvarar för att säkerställa att rätt råvaror finns tillgängliga till produktion. Du kommer genomföra leverantörsbedömningar samt vara delaktig i reklamationshantering. Utöver detta så sker övrig administration som fakturahantering och kontering samt deltagande på olika möten.

Du kommer agera som spindeln i nätet mellan interna avdelningar samt externa leverantörer.

Du ingår i vår inköp- och supplyavdelning tillsammans med fem kollegor.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som materialavropare ser vi att du bör ha:

 • Eftergymnasial utbildning, med inriktning ekonomi eller logistik
 • Erfarenhet av inköp, orderläggning och avrop
 • Engelska och svenska i tal och skift

Det är även starkt meriterande om du har:

 • Erfarenhet av tillverkningsindustri, fördelaktigt inom livsmedel

Du är självgående, strukturerad och ansvarstagande. Du genomför dina arbetsuppgifter på ett analytiskt och noggrant sätt. Som person är du kommunikativ och kan samarbeta med personer såväl internt som externt. Du kan identifiera dig med våra värdeord som är Nyfikna, Omtänksamma, Ärliga och Från Slöinge.

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat på heltid med start omgående, i 6 månader med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobbansokan@siaglass.se senast den 3 augusti 2022. Märk ansökan med ”Materialavropare”.

Rekryteringsarbetet sker löpande men pausas under vecka 29-31 och återupptas vecka 32. Varmt välkommen med din ansökan!

Fryslagerarbetare

Vi söker en ny medarbetare till vårt fryslager i Slöinge! Där tar vi hand om och förvarar all glass som produceras i vår fabrik samt levererar ut allt som våra kunder beställer.

Om tjänsten
Arbetet innebär främst mycket truckkörning då alla pallar som går in och ut på lagret ska hanteras. Dessutom ingår det orderplock, som sker manuellt när kunder beställer blandade pallar. Vilket blir en stor del av jobbat under sommarhalvåret då den typen av kunder ökar. Utöver detta förekommer det diverse lagersysslor.
Vi använder skjutstativ- och motviktstruckar.

Om dig
Vi söker en person som är noggrann och ordningsam. Det krävs att du har förmågan att arbeta självständigt då det förekommer ensamarbete särskilt under lågsäsong. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta med övriga härliga kollegor i teamet.

 • Erfarenhet av truckkörning är en stark merit
 • Erfarenhet av skjutstativ och motviktstruck

Om anställningen:
Jobbet är förlagt till 4-skift.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med en visstidsanställning till 2023-08-31, med möjlighet till förlängning.

Ansökan:
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobbansokan@siaglass.se senast den 12 augusti 2022. Märk din ansökan med ”Lagerarbetare”.

Rekryteringsarbetet sker löpande men pausas under vecka 29-32 och återupptas vecka 33. Varmt välkommen med din ansökan!

HR-medarbetare

Nu finns det en möjlighet att bli en viktig spelare i SIA Glass fortsatta hållbara framgångsresa. Om du med erfarenhet från HR/personalrelaterat arbete tycker detta låter intressant; läs mer om tjänsten!

Om tjänsten
Som HR-medarbetare kommer du att arbeta operativt med personalfrågor. Stort fokus kommer att ligga på arbetsmiljön, den sociala såväl som den organisatoriska, där du kommer att vara drivande i riskbedömningar, utreda olycksfall och tillbud, uppdatera dokument osv. Du kommer att vara delaktig vid fackliga förhandlingar samt genomföra, introduktion av nyanställda samt hälso- och rehabsamtal. Du är med och samordnar rekryteringar och utbildningar. Även arbete kring friskvård och trivsel ingår i rollen.

 • Ansvar för personalservicen så som kläder, skyddsskor osv. samt tillhörande administrativa uppgifter
 • Delta i arbetsmiljöarbetet
 • Fackliga förhandlingar
 • Hälsosamtal och Rehabsamtal
 • Vara rekryterings- och utbildningssamordnare samt arbeta med långsiktig kompetensplanering

Arbetsplatsen finns i moderna, fina lokaler på SIA Glass kontor i Slöinge, i anslutning till produktionen. Arbetet är förlagt på dagtid, måndag-fredag. Du rapporterar till HR chef.

Om dig
Vi söker dig som har några års erfarenhet inom personalrelaterat arbete, så som arbetsmiljö och arbetsrätt. Vi ser gärna att du har utbildning från högskola/universitet inom relevant område. Som person är du kommunikativ och har en god förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter. Du känner igen dig som flexibel, strukturerad och initiativtagande. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp och är positivt inställd till att ha en bred variation av arbetsuppgifter.

Viktigt för tjänsten

 • Utbildning inom relevant område och/eller liknande mångårig praktisk bakgrund
 • Minst 3-4 års erfarenhet av personalrelaterat arbete
 • God generell kunskap inom arbetsrättsliga områden så som arbetsmiljö och rehabilitering
 • Erfarenhet av administration och allmänt god datorvana

Du drivs av att arbeta i en organisation med korta beslutsvägar och hög utvecklingstakt. SIA Glass satsar på utveckling genom bland annat utbyggnad av glassfabriken. Du som söker lockas av att vara en del av detta viktiga arbete framåt.

Om ansökan och anställningen
SIA Glass har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco. Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidare med sex månaders provanställning. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande med en eventuell pausas under veckorna 29 till 31 och återupptas under vecka 32. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Sigrid Håkansson via sigrid.hakansson@adecco.se eller 0736 84 73 08.

Till ansökan som HR-medarbetare

Produktionschef

Det är inte bara den otroligt goda glassen och deras viktiga arbete med hållbarhet som gör SIA Glass i Slöinge till en attraktiv arbetsgivare. Det är också för att människorna som arbetar där brinner för sina jobb och sin produkt. Nu finns det en möjlighet att bli en viktig kugge i företagets fortsatta framgångsresa då produktionen behöver utöka med en produktionschef!

Om tjänsten
I rollen som produktionschef ingår du i produktionsledningen tillsammans med övriga avdelningschefer. Ni tillsammans är ansvariga för att glassproduktionen och dess linjer drivs effektivt, med ett gott kvalitativt utfall. Tjänsten innebär också att vara med och driva SIA Glass utveckling framåt tillsammans genom att arbeta med ständiga förbättringar och effektivisering av processer.

Som produktionschef har du personalansvar och förutom operativ arbetsledning för teamet ansvarar du för en bra arbetsmiljö och god trivsel. Du medverkar till att produktionslokaler, maskiner och utrustning är i sådant skick att arbetsmiljön och produktsäkerheten inte äventyras, detta genom löpande riskbedömningar och kontroller. I personalansvaret ingår också introduktion av nyanställda, medarbetarsamtal, kompetensutveckling, rekrytering och rehabilitering.

Tillsammans med produktionsledningen arbetar ni mot uppsatta mål och budgetar och rapporterar produktionsresultat till fabrikschef. Utöver detta även tätt samarbete men de nära avdelningarna som teknik, lager och kvalitet. Du kommer även få interna kontaktytor och samarbeten med andra avdelningar, genom våra gemensamma möten där alla chefer träffas och byter erfarenheter samt skapar samsyn för framtiden. Arbetsplatsen finns i Slöinge, där både huvudkontor och produktion ligger. Arbetet är förlagt på dagtid, måndag-fredag.

Om dig
Vi söker dig med ett par års erfarenhet från en ledande position inom produktion/industri. Du har god processförståelse, tekniskt intresse och kunskap kring ett systematiskt arbetssätt. Erfarenhet från livsmedelsbranschen samt teoretisk kunskap inom ex. ledarskap eller livsmedel är meriterande. Då tjänsten innebär personalansvar söker vi dig med tidigare erfarenhet av att framgångsrikt leda personal. Du känner igen dig som ödmjuk, prestigelös och du trivs i att arbetsuppgifterna stundtals varierar, högt och lågt. Du är också ordningsam och resultatorienterad, med en god förmåga att planera och prioritera – gärna med ett glatt humör.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara förändringsbenägen och trivas i en organisation där innovation värdesätts och där beslut kring förbättring/effektivisering snabbt kan drivas igenom. Har du kunskap inom LEAN, erfarenhet av kvalitets- och underhållssystem samt projektledning är det meriterande. Du som söker lockas av att arbeta med fokus på såväl utveckling som hållbarhet. En livskraftig framtid vilar på tillgång till hållbara råvaror, välmående medarbetare och stabil lönsamhet, därav arbetar SIA Glass med en hållbar affärsstrategi i allt vi gör.

Om ansökan och anställningen

SIA Glass har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Sigrid Håkansson 0736 84 73 08. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Rekryteringsarbetet sker löpande men kommer att pausas under vecka 29 till 31 och återupptas under vecka 32. Tillsättning enligt överenskommelse.

Till ansökan som Produktionschef

Tekniker

SIA Glass fortsätter att expandera som aldrig förr och söker ytterligare tre Tekniker som vill vara med och bidra till företagets fortsatta framgångar. Är du redo för nästa steg i karriären? 

Om tjänsten
Tillsammans med dina kollegor i teamet stöttar du som Tekniker fabrikens produktionslinjer. Ni arbetar med att planera, genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll. Via ett underhållssystem får ni era beställningar från produktionen och detta kan handla om att exempelvis felsöka maskiner/processer, byta komponenter eller ställa om maskiner för produktbyte.

Formell kompetens

 • Goda tekniska/mekaniska kunskaper genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet
 • Praktisk utbildning och intresse för teknik
 • Processkunskaper
 • Goda datakunskaper

Meriterande

 • Erfarenhet av underhållsarbete
 • kunskaper i styr- och reglerteknik samt pneumatik
 • Kunskap inom LEAN

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Tekniker på SIA Glass behöver du gilla ett fysiskt och rörligt arbete samt vara praktiskt lagd. Du har ett driv och en vilja att utvecklas samt tar tag i saker utan problem. Det är viktigt att du har lätt för samarbete och är serviceinriktad samt prestigelös mot dina kollegor. Om du är SIA Glass nästa Tekniker tror vi också att det är viktigt att du ser positivt på en vardag där det sker snabba omställningar. 

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Tjänsten är på heltid, visstid på 6 månader med  stora chanser till fortsatt utveckling inom företaget. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass.

Arbetet är förlagt 2-skift alternativt ständig natt. Placering i Slöinge.

Information
SIA Glass har valt att samarbeta med Lernia Bemanning i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Sagström på lena.sagstrom@lernia.se
Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har löpt ut och vi ser därför att du ansöker så fort som möjligt.

Till ansökan som Tekniker

Jobb på Berte Qvarn

Vårt systerbolag Berte Qvarn har också lediga tjänster. Mer info hittar du här.

Spontanansökan

Passar inte tjänsterna här ovan just dig? Skicka gärna in en spontanansökan till oss! Berätta kort om dig själv, varför du vill jobba hos oss och vad du tror att just du kan bidra med. Glöm inte att bifoga din CV. Skicka din ansökan till jobbansokan@siaglass.se