Sia_00002.jpg

Jobba hos oss

Vad kan vi locka dig med?

God glass i stora lass - Naturligtvis! Glada och trevliga kollegor i ett familjärt företag med stort hjärta där vi tar hand om varandra. Vi ser till helheten och vill att livspuzzlet ska fungera för våra anställda. Allt i ett företag som ingår i Bertegruppen AB med anor sedan 1569.

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Vi odlar vår framtid genom att värna om det som skapat vår framgång: livskraftiga jordar, bra råvaror, kunniga medarbetare och hållbar lönsamhet.

Generationer av tyckanden och misslyckanden, gemenskapen i byggdes och lärdomar från hela världen har tagit oss hela vägen hit. Vi tror att det är samma recept som tar oss vidare 450 år till.

Lediga tjänster

Lagerarbetare Råvarulager

Vi söker nu en noggrann och ordningsam lagermedarbetare till råvarulagret som uppskattar ett varierande arbete. Passar detta in på dig?

Arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du att arbeta väldigt varierat inom lager. Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av:  

 • Truckkörning
 • Godsmottagning av diversematerial - sortera, packa, lossa och lasta gods
 • Tillsammans med sina kollegor se till att produktionen får den service och det materiel som behövs för aktuell tillverkning.
 • Servicehantering av frysboxar, såsom rengöring och att packa samt färdigställa för utleverans till kund.
 • Servicehantering av reklammaterial

Formell kompetens

 • Truckkort A + B enligt TLP10 eller motsvarande
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet från lager 
 • Arbetslivserfarenhet av att köra skjutstativtruck och motviktstruck

Personliga egenskaper

Du är en ansvarstagande person som trivs med att hålla ordning och bidra till att hålla rent och städat runt omkring er. Eftersom arbetsuppgifterna är varierande ser vi gärna att du är flexibel som person som inte är rädd hoppa in där det behövs. Vidare är du en självgående och prestigelös person som värdesätter och medverkar till ett gott samarbete på din arbetsplats.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på heltid, visstid på 8 månader med chans till förlängning. Placering i Slöinge. Arbetet är förlagt dagtid.

Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass. Sista ansökningsdag 15 december.

Välkommen med din ansökan till Lagerarbetare råvarulager här

 

Mixblandare

Vi behöver förstärka med en duktig Mixblandare som vill vara med och bidra till företagets fortsatta framgångar.

Arbetsuppgifter

Som Mixblandare ansvarar du för ett av de absolut viktigaste stegen i glasstillverkningen i SIA Glass produkter. Du kommer tillhöra en  team som tillsammans blandar olika produktmixer till SIA Glass fantastiska utbud. 
Att arbeta med mix är fysiskt krävande och även om du självklart har hjälpmedel får du räkna med en hel del fysisk hantering av såväl säckar som dunkar och tunnor. 

Efter hand att du utvecklas i rollen, och lär dig mer om processen, tillkommer fler arbetsuppgifter som t.ex.:

 • Ta ut prover för analys
 • Räkna ut recept
 • Smaksätta glassmixen till rätt smak

Du kommer även använda verksamhetens olika system till planering, lagerstyrning och dokumentation. Utöver detta ingår städning och hygienarbete i lokaler och med tillhörande utrustning. Sammanfattningsvis ett omväxlande arbete!

Formell kompetens

 • Goda tekniska kunskaper genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet från processindustri, gärna inom livsmedel
 • Goda datakunskaper och vana att arbeta med dator och enhet med touchskärm

Meriterande

 • Praktisk utbildning och intresse för teknik
 • Bakgrund inom livsmedel
 • Ledarerfarenhet

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Mixblandare hos oss behöver du gilla ett fysiskt och rörligt arbete samt vara praktiskt lagd. Du är noggrann och lämnar inget åt slumpen samtidigt som du inser när du behöver växla upp tempo. Du behöver ha ett driv och en vilja att utvecklas samt hantera problem som uppstår. Det är viktigt att du har lätt för samarbete och är prestigelös mot dina kollegor. Om du är vår nästa Mixblandare tror vi också att det är viktigt att du ser positivt på en vardag där det kan ske snabba omställningar som gör att du behöver byta fokus och vid behov göra en tempohöjning.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på heltid, visstid på 6 månader och efter det ges goda möjligheter för fast anställning. Placering i Slöinge. Arbetet är förlagt tvåskift.

Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass. Sista ansökningsdag 12 december.

Välkommen med din ansökan till Mixblandare här

 

Maskinoperatör

Är du en ansvarsfull person som är på jakt efter ett jobb där du får utveckla dina kunskaper inom allt ifrån maskininställning till färdig produkt? SIA Glass söker just nu en självgående Maskinoperatör till vår verksamhet i Slöinge. Här finns goda möjligheter att på sikt utvecklas i din yrkesroll. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag!

Att arbeta som maskinoperatör på SIA Glass innebär möjligheten att vara med i ett välfungerande lag och samtidigt få en inblick i hur livsmedelsindustrin fungerar. Det dagliga arbetet består främst av att säkerställa att maskinerna når sin fulla kapacitet, minska produktionsavbrott och kontrollera tillflöden av material till maskinerna. Förutom det kommer du även att ansvara för att ställa in och sköta maskinerna och hjälpa till i produktionen med diverse uppgifter.

I arbetet ingår till exempel:

 • hantering av råmaterial
 • övervaka och utföra underhåll på en eller flera maskiner
 • utföra enklare administration och kvalitetskontroller
 • paketering av färdig produkt

Vem söker vi?
Till rollen som Maskinoperatör söker vi framförallt dig som är en tekniskt intresserad person som motiveras av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att få bli en viktig medlem i teamet. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av arbete inom produktion, någon form av maskinarbete eller liknande. Utöver det är det en stor fördel om du har några års erfarenhet av liknande arbete inom livsmedelsbranschen.

Vidare är du en självgående och prestigelös person som värdesätter och medverkar till ett gott samarbete på din arbetsplats. Du är en ansvarstagande person som trivs med att hålla ordning och bidra till att hålla rent och städat runt omkring er gemensamma arbetsyta. För att kunna ta dig an tjänsten gäller att du har möjlighet att arbeta skifttider, där även helgarbete förekommer. Kopplat till instruktioner och säkerhet är det krav att du kan tala och skriva flytande svenska. God datorvana är ett krav. 

Dessutom är det meriterande om du:

 • har tillgång till egen bil
 • har B-körkort
 • tekniskt intresse

Vad kan SIA Glass erbjuda dig?
SIA erbjuder heltidstjänster inom ett expanderande och välkänt svenskt företag, som tillsätts omgående. Tjänsterna är på heltid och med placering direkt hos SIA Glass. Sia Glass erbjuder en visstidsanställning på 6 månader och efter det ges goda möjligheter för fast anställning.

Kontaktuppgifter och ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan till Lernia. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Sista ansökningsdag 30 november.

Lernia håller i rekryteringen så vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Sagström via e-post: lena.sagstrom@lernia.se.

Välkommen med din ansökan till Maskinoperatör här

 

Tekniker

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor i teamet stöttar du som Tekniker fabrikens produktionslinjer. Ni arbetar med att planera, genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll. Via ett underhållssystem får ni era beställningar från produktionen och detta kan handla om att exempelvis felsöka maskiner/processer, byta komponenter eller ställa om maskiner för produktbyte.

Formell kompetens

 • Goda tekniska/mekaniska kunskaper genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet
 • Processkunskap och kunskaper i styr- och reglerteknik samt pneumatik
 • Goda datakunskaper

Meriterande

 • Erfarenhet av underhållsarbete
 • Kunskap inom LEAN
 • Praktisk utbildning och intresse för teknik

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Tekniker på SIA Glass behöver du gilla ett fysiskt och rörligt arbete samt vara praktiskt lagd. Du har ett driv och en vilja att utvecklas samt tar tag i saker utan problem. Det är viktigt att du har lätt för samarbete och är serviceinriktad samt prestigelös mot dina kollegor. Om du är SIA Glass nästa Tekniker tror vi också att det är viktigt att du ser positivt på en vardag där det sker snabba omställningar. 

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Tjänsten är på heltid, visstid på 6 månader med chans till förlängning. Anställningen kommer vara direkt placerad på SIA Glass i Slöinge. Arbetet är förlagt 2-skift alternativt ständig natt.

Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass. Sista ansökningsdag 30 november.

Välkommen med din ansökan till Tekniker här

 

Fryslagerarbetare 

Arbetsuppgifter

Som Fryslagerarbetare arbetar du i vårt fryslager där all egenproducerad glass förvaras. Där ansvarar du och dina kollegor för in- och utleverans av företagets produkter samt intern och extern service. Stor del av arbetet utförs med hjälp av truck då det blir många pall att hantera och förflytta. Inne på lagret används framför allt skjutstativtruck och vid transporter inom företaget sker det med motviktstruck.  
Det är inte ovanligt att SIA Glass kunder beställer blandade pallar vilket innebär att det förekommer en hel del manuell orderplock under högsäsong för att se till att kunderna får det de önskar.  I övrigt förekommer sedvanliga uppgifter inom lager/logistik. 

Arbetsuppgifterna i korthet:

 • Truckkörning – hantera diverse gods och registrera i systemen
 • Orderplock/orderhantering till samtliga av våra kunder
 • Mottagning av frysa inleveranser
 • Kvalitetskontroller
 • Kontakt med externa och interna kunder samt transportörer
 • Administration av inkommande produktion
 • Service mot butiken kring leveranser
 • Service mot produktion

Formell kompetens

 • Arbetslivserfarenhet från lager/logistik
 • Truckkort A + B enligt TLP10 eller motsvarande
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet av att köra skjutstativtruck och motviktstruck

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen behöver du gilla att arbeta strukturerat samt gilla ordning och reda! Det är viktigt att du känner dig bekväm med att självständigt lösa dina arbetsuppgifter och dagens utmaningar då det förekommer en hel del ensamarbete. Det är även viktigt att du har lätt för samarbete och är prestigelös mot dina kollegor och övriga kontaktytor. 

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på heltid, visstid på 10 månader med chans till förlängning. Placering i Slöinge. Arbetet är förlagt treskift (dag, natt, kväll).

Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass. Sista ansökningsdag 17 november.

Välkommen med din ansökan till Fryslagerarbetare här

 

Passar inte tjänsterna här ovan dig? Skicka gärna in en spontanansökan till oss! Berätta kort om dig själv, varför du vill jobba hos oss och vad du tror att just du kan bidra med. Glöm inte att bifoga din CV. Skicka din ansökan till jobbansokan@siaglass.se