Sia_00002.jpg

Jobba hos oss

Vad kan vi locka dig med?

God glass i stora lass - Naturligtvis! Glada och trevliga kollegor i ett familjärt företag med stort hjärta där vi tar hand om varandra. Vi ser till helheten och vill att livspuzzlet ska fungera för våra anställda. Allt i ett företag som ingår i Bertegruppen AB med anor sedan 1569.

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Vi odlar vår framtid genom att värna om det som skapat vår framgång: livskraftiga jordar, bra råvaror, kunniga medarbetare och hållbar lönsamhet.

Generationer av tyckanden och misslyckanden, gemenskapen i byggdes och lärdomar från hela världen har tagit oss hela vägen hit. Vi tror att det är samma recept som tar oss vidare 450 år till.

Lediga tjänster 

 

Tekniker

SIA Glass fortsätter att expandera som aldrig förr & söker dig som vill arbeta som Tekniker! 

Nu vill de förstärka med ytterligare tre Tekniker som vill vara med och bidra till företagets fortsatta framgångar. Är du redo för nästa steg i karriären? Sök idag och anslut dig till en arbetsgivare med fascinerande historia, hög trivsel och fantastiska produkter som tillverkas utifrån ett stort socialt ansvarstagande.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor i teamet stöttar du som Tekniker fabrikens produktionslinjer. Ni arbetar med att planera, genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll. Via ett underhållssystem får ni era beställningar från produktionen och detta kan handla om att exempelvis felsöka maskiner/processer, byta komponenter eller ställa om maskiner för produktbyte.

Formell kompetens

 • Goda tekniska/mekaniska kunskaper genom utbildning och/eller arbetslivserfarenhet
 • Praktisk utbildning och intresse för teknik
 • Processkunskaper
 • Goda datakunskaper

Meriterande

 • Erfarenhet av underhållsarbete
 • kunskaper i styr- och reglerteknik samt pneumatik
 • Kunskap inom LEAN

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Tekniker på SIA Glass behöver du gilla ett fysiskt och rörligt arbete samt vara praktiskt lagd. Du har ett driv och en vilja att utvecklas samt tar tag i saker utan problem. Det är viktigt att du har lätt för samarbete och är serviceinriktad samt prestigelös mot dina kollegor. Om du är SIA Glass nästa Tekniker tror vi också att det är viktigt att du ser positivt på en vardag där det sker snabba omställningar. 

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tjänsten är på heltid, visstid på 6 månader med  stora chanser till fortsatt utveckling inom företaget. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att bli anställd direkt av SIA Glass.

Arbetet är förlagt 2-skift alternativt ständig natt. Placering i Slöinge.

Information

SIA Glass har valt att samarbeta med Lernia Bemanning i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Sagström på lena.sagstrom@lernia.se

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har löpt ut och vi ser därför att du ansöker så fort som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan som Tekniker

Maskinoperatör 

SIA Glass fortsätter att expandera som aldrig förr & söker dig som vill arbeta som Maskinoperatör!

Är du en ansvarsfull person som är på jakt efter ett jobb där du får utveckla dina kunskaper inom allt ifrån maskininställning till färdig produkt? SIA Glass söker just nu en självgående Maskinoperatör till sin verksamhet i Slöinge. Här finns goda möjligheter att på sikt utvecklas i din yrkesroll. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag!

Att arbeta som maskinoperatör på SIA Glass innebär möjligheten att vara med i ett välfungerande lag och samtidigt få en inblick i hur livsmedelsindustrin fungerar. Det dagliga arbetet består främst av att säkerställa att maskinerna når sin fulla kapacitet, minska produktionsavbrott och kontrollera tillflöden av material till maskinerna. Förutom det kommer du även att ansvara för att ställa in och sköta maskinerna och hjälpa till i produktionen med diverse uppgifter.

I arbetet ingår till exempel:

 • hantering av råmaterial
 • övervaka och utföra underhåll på en eller flera maskiner
 • utföra enklare administration och kvalitetskontroller
 • paketering av färdig produkt   

Vem söker vi?

Till rollen som Maskinoperatör söker vi framförallt dig som är en tekniskt intresserad person som motiveras av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att få bli en viktig medlem i teamet. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av arbete inom produktion, någon form av maskinarbete eller liknande. Utöver det är det en stor fördel om du har några års erfarenhet av liknande arbete inom livsmedelsbranschen.

Vidare är du en självgående och prestigelös person som värdesätter och medverkar till ett gott samarbete på din arbetsplats. Du är en ansvarstagande person som trivs med att hålla ordning och bidra till att hålla rent och städat runt omkring er gemensamma arbetsyta. För att kunna ta dig an tjänsten gäller att du har möjlighet att arbeta skifttider, där även helgarbete förekommer. Kopplat till instruktioner och säkerhet är det krav att du kan tala och skriva flytande svenska. God datorvana är ett krav. 

Dessutom är det meriterande om du:

 • har tillgång till egen bil
 • har B-körkort
 • tekniskt intresse

Vad kan SIA Glass erbjuda dig?

SIA erbjuder heltidstjänster inom ett expanderande och välkänt svenskt företag, som tillsätts omgående. Tjänsterna är på heltid och med placering direkt hos SIA Glass. Sia Glass erbjuder en visstidsanställning på 6 månader och efter det ges goda möjligheter för fast anställning. Arbetet är förlagt 4-skift

Kontaktuppgifter och ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan till oss på Lernia. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Lernia håller i rekryteringen så vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Isabell Nilsson via e-post: isabell.nilsson@lernia.se.

Välkommen med din ansökan som Maskinoperatör

Jobb på Berte Qvarn

Vårt systerbolag Berte Qvarn har också lediga tjänster. Mer info hittar du här.

Spontanansökan

Passar inte tjänsterna här ovan just dig? Skicka gärna in en spontanansökan till oss! Berätta kort om dig själv, varför du vill jobba hos oss och vad du tror att just du kan bidra med. Glöm inte att bifoga din CV. Skicka din ansökan till jobbansokan@siaglass.se