Glasstårta

med Vår finaste Vanilj och FläderJordgubbSorbet

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Glasstårta med Vår finaste Vanilj och FläderJordgubbSorbet.png

Du behöver:

1 förpackning Vår finaste Vanilj
1 förpackning FläderJordgubbsSorbet
10 st digestivekex 
50 g smör (smält) 
200 g jordgubbar
60 g maränger 

Glass som används:

Gör så här

  1. Mixa eller mosa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
  2. Klä botten av en bakform med bakplåtspapper (ca 20 cm och gärna en variant med högre kanter). Tryck ut blandningen och baka i mitten av ugnen i 175 °C i 10 minuter.
  3. Låt botten svalna och ta under tiden fram glassen så den mjuknar lite.
  4. När botten är kall, skopa ett jämt lager med Vår finaste Vanilj över botten och jämna ut det. Skopa sedan ett lager med FläderJordgubbsSorbet och jämna ut även detta. Ställ tårtan i frysen i minst 1 timme.
  5. Ta ut tårtan ur frysen cirka 10 minuter innan servering. Värm kanterna med händerna och lossnar tårtan inte från formen av sig själv så använd en kniv och skär utmed kanterna och under botten.
  6. Toppa med jordgubbar och servera med en skål krossade maränger som man kan strössla över sin tårta.