Ugnsbakat äpple med glasstopping

Goda ugnsbakade äpplen med en härlig fyllning av smulpaj som toppas med gräddkolaglass. Mums!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
SIA Glass

ugnsbakat äpple.png

Du behöver:

För 4 personer

1 paket gräddglass Gräddkola
4 äpplen

Smulpaj
75 g smör
0,5 dl rörsocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
ev. lite lönnsirap.

Glass som används:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, socker, havregryn och vetemjöl till en smulpaj.
  2. Gröp ur äpplena så det blir som en skål och hacka det urgröpta äpplet i bitar.
  3. Stek bitarna i lite smör och socker och lägg tillbaka dem i de urgröpta äppelskålarna. Toppa med smulpaj.
  4. Gratinera äpplena i ca 10 min eller tills degen fått fin färg.
  5. Ta ut ur ugnen och toppa med en kula Gräddglass Gräddkola och ev. lite lönnsirap.