Vaniljvåfflor med jordgubbsglass och jordgubbssirap

Frasiga våfflor med smak av vanilj som toppas med len jordgubbsglass och som avslutning, en jordgubbssirap. En riktig jordgubbsbonanza helt enkelt!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Vaniljvåfflor med jordgubbsglass och jordgubbssirap.jpg

Du behöver:

För 8 personer

Våffelsmet
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk 3%
1/2 tsk vaniljpulver

Jordgubbssirap
10 färska jordgubbar
2 dl strösocker
1 dl vatten

1 l jordgubbar (skivade)
2 förpackningar Jordgubb 0,5 l

Glass som används:

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna till sirapen och lägg i en gryta tillsammans med socker och vatten. 
  2. Koka cirka 5 min tills jordgubbarna kokat sönder. Låt svalna, sila och häll upp i en flaska. 
  3. Smält smöret till våffelsmeten och låt det svalna.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke, tillsätt ägg och mjölk.
  5. Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet. Tillsätt smöret. Låt smeten stå i kylen 30 min.
  6. Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda våfflorna.
  7. Toppa våfflorna med jordgubbsglass, färska jordgubbar och jordgubbssirap.