Glass-utan-tillsatt-socker.jpg (2)

Glass utan tillsatt socker

Äntligen en riktigt god glass som är helt utan tillsatt socker, lika krämig och smakfull som vår vanliga gräddglass.

Lika krämig och smakfull som vår vanliga gräddglass

Kravet vi ställde på oss själva i arbetet med att ta fram denna glass var att inte tumma på den goda krämiga smaken. Ribban la vi därför avsiktligt högt: att ta fram marknadens godaste glass utan tillsatt socker. Det fick ta lite tid, men nu är vi supernöjda med vad vi åstadkommit. 

Resultatet är ett helt nytt segment - Utan tillsatt socker, som lanseras i två av de mest populära smakerna för hela familjen, Vanilj och Choklad. Sötman i glassen kommer från björksocker och steviolglykosider av stevia och självklart är glassen tillverkad i Slöinge på svensk färsk grädde.

Vanilj Utan tillsatt socker 0,75 liter
Krämig vaniljglass med rund vaniljsmak med äkta vaniljstång. Gjord på svensk färsk grädde, sötad med björksocker och stevia.  

Choklad Utan tillsatt socker 0,75 liter
Krämig chokladglass med fyllig och len chokladsmak av kakao. Gjord på svensk färsk grädde, sötad med björksocker och stevia.

SaltKaramell Utan tillsatt socker 0,75 liter
Krämig salt karamellglass gjord på svensk färsk grädde. Sötad med björksocker och steviolglykosider. Alltid tillverkad i Slöinge, Halland.

 

Original, mindre socker eller utan tillsatt socker – Vad är skillnaden?

Original
Sötad med: Socker

SIA Glass originalglass med balanserad sötma och krämig smak från svensk färsk grädde. Valet för dig som vill att din glass ska smaka precis som den alltid har smakat.

Finns i 1,5 och 0,5 liters förpackning.

Mindre socker
Sötad med: Socker, Erytritol och Steviolglykosider 

Vill du ha en glass med mindre socker men är OK med att det finns lite tillsatt socker? Då är denna glass valet för dig. Innehåller 50% mindre socker än vår orginalvaniljglass samt sötningsmedlen erytritol (förekommande i alger, svamp, frukt och bär) och steviolglykosider (framställs ur växten stevia). 

Finns i 1,5 liters förpackning.

Utan tillsatt socker
Sötad med: Xylitol och Steviolglykosider

SIA Glass Utan tillsatt socker är alternativet för dig inte vill kompromissa med smak och njutning, men vill undvika socker och därför tycker att produkter med sötningsmedel är det bästa valet.

För att få en fyllig och söt smak utan tillsatt socker använder vi oss av ämnen från växtriket som Xylitol (björksocker) och steviolglykosider (framställs ur växten stevia). 

Finns i 0,75 liters förpackning.

Sockerfritt?

 Ingen av våra glassar är sockerfria, då det förekommer naturliga sockerarter i mjölken och därmed även grädden.