Budapesttårta i glas med glass

Smarrig Budapesttårta med hallon som serveras i glas. En modern och festlig twist på den klassiska Budapestbakelsen.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
@fredrikahartzell på Instagram

Budapesttårta i glas med glass

Ingredienser:

3 äggvitor
1,35 dl strösocker
50 g finmixade hasselnötter
3,5 msk Maizena
1 tsk vaniljsocker

smält choklad 
1/2 förpackning Vanilj 1,5 liter
florsocker till garnering
1 förpackning hallon (ca 125 g)

Glass som används:

Gör så här

  1. Vispa 3 äggvitor till hårt skum. Tillsätt 1,35 dl socker (lite i taget) medan du vispar till en blank maräng.
  2. Vänd ner 50 g finmixade hasselnötter, 3,5 msk Maizena & 1 tsk vaniljsocker med slickepott.
  3. Bred eller spritsa ut på bakplåtspapper i liten form (15x20 cm) och grädda i 175° i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Stansa ut 4 cirklar (lika stora som glasens öppning) och skär resten i små bitar.
  5. Ringla smält choklad över marängcirklarna.
  6. Varva marängbitar, vaniljglass och hallon i glas.
  7. Toppa med en marängcirkel, sikta över florsocker och avsluta med ett hallon.

Mer recept