Svenska bär banner.jpg

Svensk glass med svenska bär helt enkelt

Vikten av svenska råvaror och ingredienser har alltid varit ett prioriterat område för oss på SIA Glass. Att kunna ge människor möjligheten att välja en närproducerad och så hållbar produkt som möjligt är helt avgörande idag och för framtiden. För oss är det kvalité helt enkelt.

 Efter förra årets succé Jordgubb 0,5 liter med solvarma jordgubbar från Stora Berg självplock, på cykelavstånd från vår glassfabrik, lanserar vi nu Blåbär 0,5 liter. Krämig blåbärsglass med blåbärssylt gjord på bär från de värmländska och norrländska skogarna. Det bästa från Sverige helt enkelt.

Vårt glassmejeri ligger i Slöinge, en naturskön del av södra Halland. Det är här våra kor betar. Det är här vi utvecklar och tillverkar vår glass. Det är här vår själ och historia finns. Alltid med smak och njutning i fokus.

Vi värnar om våra närproducerade svenska råvaror och använder svensk färsk grädde, och bär från våra egna breddgrader. Som självständig svensk livsmedelsproducent kan vi själva påverka hela ledet, från inköp av svenska råvaror till produktion och distribution.

 

Här är platserna som ger dig smaken av svensk sommar:
 


Jordgubb, en av våra mest lokala produkter är framtagen i samarbete med våra leverantörer från närområdet runt Slöinge.

Våra jordgubbar kommer från Stora Berg Självplock

Stora Bergs självplock är platsen där våra solmogna jordgubbar växer. Bara en 15 minuters kort cykeltur från vår glassfabrik i Slöinge, i gränslandet mellan Halmstad och Falkenberg, ligger odlingarna.

Varje morgon plockas jordgubbar och levereras samma dag till butiker runt om i Halland.

Stora Bergs självplock är, precis som SIA Glass, ett familjeföretag med anor ända sedan 1950-talet då de första jordgubbarna av sorten Ydun planterades.

Läs mer om utflyktsmålet Stora Berg självplock här >>

som sen blir till sylt hos grannen Hafi

Innan de solvarma jordgubbarna hamnar i glassen tar de en kort transportsträcka på 8 kilometer till Hafi.

Hafi är ett familjeföretag som funnits i hjärtat av Halland, i Brännarp, i över 80 år. Från att ha börjat som ett litet musteri med lokala leverantörer och konsumenter har Hafi utvecklats till en modern livsmedelsindustri med både små och stora kunder över hela världen.

På Hafi förädlas svenska frukter, bär och grönsaker med omsorg och expertis. SIA Glass och Hafi har haft ett nära samarbete som sträcker sig över flera decennier.

Läs mer om utflyktsmålet Hafi här >>  

och slutligen till krämig gräddglass hos oss i Slöinge 

Sylten tillsammans med den svenska färska grädden, som delvis kommer från vår egen Berte Gård, skapar vi slutligen vår fantastiska jordgubbsglass.

Berte Gård ligger ett stenkast från SIA Glass och är hem åt 250 egna kor. Det är bland annat från dessa kor vi får den färska grädden som gör vår glass så god. För att möta våra behov köper vi också grädde från andra gårdar i Halland, där kärleken till mjölken är lika stor som hos oss.

Läs mer om innehållet i vår gräddglass >> 

Vi är stolta över att kunna producera glass som inte bara är en njutning, den blir extra god när den är hämtad med omsorg från vår svenska natur. Varje sked fylld med kärlek och omsorg för att ge dig en oförglömlig njutning.