Pavlova med Vår finaste Lemoncurd

och röda bär

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Sia Glass Pavlova.jpg

Du behöver:

För 6 personer

6 st äggvitor
3,5 dl socker 
1 msk potatismjöl 
2 msk vitvinsvinäger 
3 dl grädde
150 g hallon/vinbär 
1 paket Vår finaste Lemoncurd

Glass som används:

Gör så här

När du bakar Pavlova är det viktigt med rena bunkar (gärna glas eller stål) och tålamod för att få en fin och styv maräng.

  1. Separera äggvitorna från äggulorna och lägg vitorna i en bunke. Vispa på ganska låg fart i en bakmaskin till äggvitan blivit styv. Detta kan ta cirka 10 minuter.
  2. När äggvitan är styv fortsätt vispa på ganska låg fart och tillsätt lite av sockret åt gången (ca 2 msk) och vispa 30 sek innan du tillsätter mer. När allt socker är tillsatt vispa ytterligare 15-20 minuter till sockerkristallerna löst upp.
  3. Blanda potatismjöl och vitvinsvinäger i en liten bunke och sätt ugnen på 150 C. När sockret löst upp (testa gnugga marängen mellan fingrarna) tillsätt potatismjölsblandningen och vispa ytterligare i 30 sek. Nu är marängen klar.
  4. Dra en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm/diameter, skopa marängen på pappret i en hög och forma först en cylinder som du sedan drar upp kanterna på.
  5. Sätt Pavlovan i mitten av ugnen och sänk till 110 C. Baka i 90 minuter (viktigt att inte öppna ugnen under tiden).
  6. När det gått 90 minuter, stäng av ugnen och låt Pavlovan stå kvar i den avstängda ugnen minst 2h på  eftervärme.
  7. Toppa Pavlovan med vispad grädde, Vår finaste Lemoncurd och röda bär. Voilà!