Vår finaste Salt Karamell

med hasselnötter och vaniljrostade päron

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Siaglass-6.jpg

Du behöver:

För 4 personer

1 paket Vår finaste Salt Karamell
4 st päron
1 st vaniljstång
1 dl hasselnötter
1,5 dl lönnsirap
50 g smör

Glass som används:

Gör så här

  1. Skala päronen, kärna ur, dela på hälften och lägg på en plåt.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Blanda maple syrup med vaniljstången, häll över päronen.
  3. Dela smöret i små bitar och lägg på plåten. Hacka hasselnötterna och strö över på plåten.
  4. Rosta i ugnen på 225 C i cirka 15 min.
  5. Lägg upp päronen på tallrikar, sedan glassen och toppa sist med vanilj och hasselnötskolan.